МІНОБОРОНИ ІНДІЇ УКЛАЛО КОНТРАКТ НА ПОСТАВКУ 120 УДАРНИХ БЕЗПІЛОТНИКІВ ТИПУ SKYSTRIKER

Міністерство оборони Індії уклало контракт на поставку 120 ударних безпілотників типу SkyStriker з ізраїльською компанією Elbit Systems. Дрони-камікадзе повинні бути побудовані на заводі індійської компанії Alpha-Elsec Defense and Aerospace Systems (AED-AS) в Бангалорі.

Про це 14 вересня ц.р. повідомив портал «Военно-политическое обозрение».

Сума контракту приблизно становить 1 млрд індійських рупій (13700000 доларів США). AED-AS це спільне підприємство Alpha Design Technologies Limited (ADTL) з ізраїльської Elbit Systems, яке повинен побудувати всю партію протягом 12 місяців. Боєприпас SkyStriker був створений в 2017 році, їх купила ізраїльська армія і ряд інших країн, першою з яких став Азербайджан.

SkyStriker приводиться в рух електричним двигуном з пропелером, злітає з використанням легкої катапульти, дальність польоту становить 100 кілометрів, швидкість до 185 км / год, стартова маса 35 кг, маса бойової частини 5-10 кг. Якщо боєприпас не був використаний для удару по цілі, він може повернутися на місце старту або інша зазначена місце і приземлитися на парашуті. SkyStriker будується в двох варіантах, що відрізняються формою фюзеляжу і крила і, головним чином, масою бойової частини.

Поделиться публикацией