МІНОБОРОНИ: Є ОЗНАКИ ПІДГОТОВКИ ЗБРОЙНИХ СИЛ БІЛОРУСІ ДО ПРЯМОГО ВТОРГНЕННЯ В УКРАЇНУ

Зафіксовано ознаки підготовки збройних сил республіки білорусь до прямого вторгнення на територію України. Про це йдеться в оперативній інформації щодо російського вторгнення, оприлюднені на сторінці Міністерства оборони України у Фейсбуці.

«Зафіксовано ознаки підготовки збройних сил республіки білорусь до прямого вторгнення на територію України. Сили оборони нашої держави готові до відсічі. Безпосереднє залучення білоруських військ до збройної агресії рф проти України, всупереч волі рядових військових і переважної більшості білоруського народу, стане фатальною помилкою олександра лукашенка», – зазначили у МОУ.

За даними відомства, на Поліському напрямку ворог намагається закріпитись на захоплених рубежах, очікує посилення угруповання за рахунок прибуття резервів, проводить підготовку до наступу на Київ. Загарбники відновили повітряну розвідку та обстріли позицій Збройних сил України із застосуванням армійської авіації та артилерії.

На Донецькому напрямку головні зусилля ворог зосереджує на штурмі населених пунктів Рубіжне, Сєверодонецьк, Попасна. Намагався прорвати оборону наших військ у районі населеного пункту Верхньоторецьке, зазнав втрат, успіху не мав.

Продовжується блокування та обстріли міста-героя Маріуполя.

На Південнобузькому напрямку активних наступальних дій не велось, на окремих напрямках ворог перейшов до оборони.

За даними МОУ, зберігається загроза нанесення противником ракетних ударів високоточною зброєю великої дальності, зокрема і гіперзвуковим ракетним комплексом «Кинжал».

Поделиться публикацией