МІНОБОРОНИ УКРАЇНИ ЗАСЕКРЕТИЛО ІНФОРМАЦІЮ ПРО ПОСТАВКИ САНІТАРНИХ «БОГДАНІВ»

Міністерство оборони України засекретило інформацію щодо постачання військовим санітарних автівок «Богдан 2251», повідомила 21 лютого «Економічна правда» із посиланням на голову експертної організації StateWatch Гліба Канєвського.

В оборонному відомстві відмовилися надавати копії відповідних угод у відповідь на запит на надання публічної інформації.

«Інформація, яку ви просите надати, має обмежений доступ. Враховуючи зазначене, вказану у запиті інформацію Міністерство оборони України надати вам не може», — йдеться у оприлюдненій відповіді за підписом директора Департаменту військово-технічної політики, розвитку озброєння та військової техніки МОУ Андрія Араптанова.

Як зазначило видання, раніше у Міноборони заявили, що подальше виробництво санітарних автомобілів «Богдан 2251» буде можливим лише після усунення виявлених недоліків технічної та медичної частин. Відповідне рішення ухвалили за результатами засідання круглого столу під головуванням заступника глави МОУ.

 

Згідно з виданням, з 50 доставлених на фронт автомобілів «Богдан-2251» 25 довелося ремонтувати або повертати на завод. За держзамовленням, Міноборони було передано 100 автомобілів, наразі ЗСУ прийняли половину.

 

Санітарний автомобіль «Богдан 2251» виробляється корпорацією «Богдан Моторс». Розробка авто, як заявлялося, велася разом зі спеціалістами Міноборони з урахуванням потреб військових лікарів. Вартість автомобіля становила 32 тис. дол. за одиницю.

 

Бенефіціаром корпорації «Богдан Моторс» є перший заступник секретаря РНБО Олег Гладковський, який відповідає за оборонно-промисловий комплекс. Раніше його бізнес-партнером в корпорації був президент Петро Порошенко.

Поделиться публикацией