МІНОБОРОНИ УКРАЇНИ ВІДМОВИЛОСЯ ПРИЙМАТИ БАК SPY ARROW — ДК «УКРОБОРОНПРОМ»

Міноборони України відмовилося приймати безпілотні авіаційні комплекси (БАК) Spy Arrow, і питання виршується у судовому порядку, — наполягає керівництво ДК «Укроборонпром». Про це йдеться у листі гендиректора ДК «Укроборонпром» Романа Романова (датованому 18 вересня 2017 р.) прем’єр-міністру України Володимиру Гройсману, який оприлюднив тижневик «Дзеркало тижня» №42 (від 11 листопада 2017 року).

Керівник ДК «Укроборонпром» наполягає, що поставки та оплати даних виробів відбувалися (через ДП ДГЗІФ «Укрінмаш») згідно з умовами міжнародного контракту, а БАК відповідають державного оборонного замовлення та державного контракту. Згідно з листом, перша партія БАК була поставлена ще у 2015 році, а поставки другої відбулися із затримками на три місяці у зв’язку з політичною ситуацією в країні-постачальнику.

Як відомо, Міністерство оборони України проводило закупівлю та дослідну експлуатацію вітчизняних БАК А1-С «Фурія», «Spektator M», «Patriot», а також займалося через ДК «Укроборонпром» придбанням іноземних БАК Fly Eye та Spy Arrow. На середньо- та довгострокову перспективу було заплановано проведення дослідно-конструкторських робіт зі створення вітчизняних, насамперед, розвідувальних БАК. Досвід застосування БАК у зоні бойових дій (АТО) довів необхідність підвищення їх бойового потенціалу.

Spy Arrow — надмалий розвідувальний безпілотний літальний апарат, призначений для спостереження, цілевказівки, коригування вогню. Розроблено і виробляється корпорацією французькою Thales.

Поделиться публикацией
-->