МІНОБОРОНИ США ГОТУЄТЬСЯ НАДАТИ НАСТУПНИЙ ТРАНШ ВІЙСЬКОВОЇ ДОПОМОГИ УКРАЇНІ

Міністерство оборони США готується надати наступний транш військової допомоги Україні.

 

Про це 8 грудня ц.р. повідомила газета «День», посилаючись на заяву Марка Еспера  на зустрічі із військовими посадовцями.

“Скоро ми будемо мати ще один транш, мені здається, це близько 250 мільйонів доларів. Міністерство оборони США підтримало це минулого разу, тож я думаю, наступного разу підтримає теж. Але ми завжди маємо проводити перевірку. Ми завжди слідкуємо за тим, як ці кошти використовують, і чи Україна вирішує питання корупції”, — сказав міністр.

 

На запитання про те, чи впливає на це процес імпічменту президентові США Дональду Трампу, Еспер відповів заперечно.

 

“Ні, бо ми виконуємо хорошу роботу, залишаючись поза цим. Я залишаюсь поза політикою і хочу, щоб Міністерство оборони залишалося поза нею», — сказав він.

 

Водночас міністр наголосив, що з боку Міноборони США не було затримки допомоги для України, і відомство оцінювало надання летальної зброї Україні, ґрунтуючись на трьох речах: «Перше: наскільки це важливо для України в плані їхньої спроможності протистояти росіянам. Друге: чи достатньо Україна вирішує питання корупції. І третє: чи наші союзники в регіоні також надають безпекову підтримку Україні. Відповідь на всі три питання була “так”, тож ми підтримали надання такої допомоги”.

Поделиться публикацией