МІНОБОРОНИ РФ ПРИЙНЯЛО РІШЕННЯ ПРО ФОРМУВАННЯ В СКЛАДІ ПДВ АЕРОМОБІЛЬНИХ ЧАСТИН

Міноборони РФ прийняло рішення про формування в складі Повітряно-десантних військ аеромобільних частин. З наступного року такі батальйони почнуть створювати в усіх бригадах і дивізіях. При необхідності вони зможуть оперативно прибути в місце призначення на вертольотах. Батальйони нового типу ще більше підвищать мобільність ВДВ і остаточно перетворять їх в сили швидкого реагування. В даний час в складі Повітряно-десантних військ експериментальні аеромобільні батальйони є тільки в 31-ої бригади, яка дислокується в Ульяновську.

Про це повідомив портал «Известия».

Кілька років тому в складі ПДВ Російської Федерації почали відроджувати десантно-штурмові бригади. Крім того, вони оснащуються танками, артилерією, безпілотниками.

В матеріалі йдеться, що після завершення реформи Повітряно-десантні війська повинні стати основою сил швидкого реагування. При необхідності вони зможуть оперативно прибути в будь-який регіон світу і вирішувати там військові і військово-політичні завдання або проводити гуманітарні операції. Тому десантників оснащують всім необхідним, щоб вони були здатні тривалий час діяти автономно, далеко від батьківщини і без підтримки інших військ. Командир десантників матиме під рукою найрізноманітніші озброєння, засоби пересування на всі випадки життя, сучасні системи управління і зв’язку, запаси матеріально-технічних засобів.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Поделиться публикацией