МІНОБОРОНИ РФ АНОНСУВАЛО СТВОРЕННЯ АРМІЙСЬКОГО ПІДРОЗДІЛУ З УДАРНИМИ РОБОТАМИ

У російській армії незабаром буде створено перший підрозділ, оснащений 20 ударними роботами. Про це повідомило Міноборони РФ.

Найближчим часом у військовому дослідницькому центрі будуть відпрацьовані форми застосування «роботизованого» підрозділу.

 

Глава Міноборони Сергій Шойгу 9 квітня перевірив виконання держоборонзамовлення компанією 766 УПТК, де розробляються і випускаються робототехнічні комплекси. Начальник головного штабу Сухопутних військ Василь Тонкошкуров доповів, що в Збройних силах РФ буде створено підрозділ з ударними роботами, до складу якого увійдуть п’ять робототехнічних комплексів «Уран-9» або 20 бойових машин. Зараз на базі одного з науково-дослідних центрів Міноборони формується дослідне підрозділ для відпрацювання його функціоналу.

Нагадаємо, раніше «Урани-9» застосовувалися тільки як окремі комплекси. Бойовий робот «Уран-9» випускається 766 УПТК. Його озброєння складається з 30-міліметрової автоматичної гармати, протитанкових керованих ракет «Атака», а також вогнеметів «Джміль».

 

Поделиться публикацией