МІНОБОРОНИ ПРОВАЛИЛО ЗАКУПІВЛЮ 84 КВАРТИР ДЛЯ ПОТРЕБ ВІЙСЬКОВОСЛУЖБОВЦІВ — ГЛАВКОМ

Міністр оборони України генерал армії Степан Полторак вручив ключі від нових квартир військовослужбовцям ЗСУ

Оборонне відомство мало намір витратити 75,7 млн грн на придбання житла. Відділ підготовки та проведення закупівлі житла та майна КЕС Міністерства оборони України відмінив торги із придбання квартир у Житомирі, Хмельницькому, Одесі, Вінниці, Львові, Дніпрі та Василькові Київської області загальною вартістю 75,7 млн грн.

Про це повідомив «Главком» 27 вересня з посиланням на систему ProZorro. Причиною, як вказує замовник, стала відсутність тендерних пропозицій з боку потенційних учасників. Оборонне відомство мало намір купити житло на вторинному ринку в регіонах України, введених в експлуатацію не раніше 2015 року. Зокрема, у Вінниці – 23 квартири, Одесі – 19, Василькові – 12, Дніпрі – 10, Житомирі – 8, Хмельницькому – 7, Львові – 5. Нагадаємо, що у квітні ц.р. уряд погодився з пропозицією Міноборони і продовжив до 31 грудня 2018 року проведення експерименту під час придбання житла для військовослужбовців Збройних Сил.

У розпорядженні Кабміну також сказано, що Міноборони спільно з Мінекономрозвитку у визначений строк проведуть експеримент із застосуванням електронних засобів під час здійснення відбору пропозицій щодо закупівлі квартир на умовах пайової участі та на вторинному ринку в регіонах України для забезпечення військовослужбовців Збройних Сил України. Як повідомляв «Главком» з посиланням на звіт Рахункової палати, за 2011–2017 роки Міноборони отримало на вирішення житлових проблем військовиків 2,85 млрд грн. Водночас Міноборони не займалось будівництвом, а купувало житло у комерційних структур удвічі дорожче. Зазначається, що Головне квартирно-експлуатаційне управління приймало до експлуатації житло, яке було непридатне для життя навіть після офіційного введення будинків в експлуатацію. Загалом на рахунки кількох приватних структур на чолі із ТОВ «Будкапіталс» було перераховано третину мільярда. В результаті незаселеними лишаються 200 квартир загальною вартістю 168,4 млн грн.

Поделиться публикацией