МІНОБОРОНИ ПРИЙНЯЛО РІШЕННЯ ПРО ПІДВИЩЕННЯ ГРОШОВОГО ЗАБЕЗПЕЧЕННЯ ВІЙСЬКОВОСЛУЖБОВЦІВ

Міністерство оборони України заявило, що прийняло рішення про підвищення грошового забезпечення військовослужбовців у два етапи — з 1 жовтня 2018 року і з 1 січня 2019 року, у зв’язку з чим відправило запит до уряду на додаткові 4,5 мільярда гривень.Таку інформацію повідомляє ZN,UA 30 липня з посиланням на прес-центр Збройних сил України
Відповідний лист за підписом міністра оборони Степана Полторака вже направлено прем’єр-міністру Володимиру Гройсману.
«На початку 2016 року мінімальне грошове забезпечення військових становило 7 тис. грн. У той час це була досить значна сума, яка становила близько 5 розмірів мінімальної заробітної плати і майже 1,6 розміру середньої зарплати по країні. Підвищення соцстандартів з 1 січня 2017 р. … призвело до погіршення матеріального становища військовослужбовців, що спровокувало відтік військовослужбовців», — йдеться в повідомленні.
Грошове забезпечення військовослужбовців першого року служби становить 7,5 тисяч гривень «чистими» при середній зарплаті по Україні 8,7 тисяч. Міністерство запевнило, що розглядає питання підвищення виплат дуже серйозно.
«… Опрацьовується питання про збільшення з 1 жовтня 2018 р. мінімального грошового забезпечення рядовому складу — до 9 тис. грн., офіцерському складу — до 15,3 тис. грн… Для виплати грошового забезпечення у другому півріччі 2018 р. потрібен додатковий фінансовий ресурс у сумі 4,5 млрд., що необхідно врахувати при доопрацюванні показників видатків держбюджету на 2018 рік», — відзначили в ЗСУ.
Також у ЗСУ заявили, що недостатній рівень грошового забезпечення є основною причиною звільнення військових після закінчення контракту.
«З січня по червень звільнилося 11 тис. офіцерів та контрактників, що мали військовий досвід, ще 18 тис. повинні звільнитися до кінця 2018 року», — заявили в ЗСУ.

Поделиться публикацией