МІНОБОРОНИ НЕ ВСТИГАЄ ВИКОРИСТАТИ ПЕРЕДБАЧЕНІ НА РОЗВИТОК АРМІЇ 10 МЛРД ГРИВЕНЬ – ГРИЦЕНКО

Міноборони не встигає використати передбачені на розвиток армії 10 млрд гривень. Більшість програм так і не були профінансовані, і вкінці року кошти будуть повернуті у бюджет.

Таку інформацію на своєму сайті опублікував портал Zn,ua 18 грудня ц.р, посилаючись на запис у Facebook лідера партії «Громадська позиція», колишнього  міністра оборони Анатолія Гриценко.

«Закупівля озброєння: виділено 1708 млн — не використано 850 млн. Будівництво житла для контрактників: виділено 1000 млн — не використано 995 млн. Виробництво боєприпасів: виділено 1400 млн — не використано 1400 млн. Крім того, на підготовку військ, капремонт інфраструктури, забезпечення зв’язком, придбання житла, медицину, пальне, речове забезпечення, ремонт ОВТ і навіть на захист арсеналів загалом не використано — ще понад 900 млн. Під вказані кошти не укладено жодних договорів/контрактів, для оборони країни ці кошти у 2017 році — вже втрачені», — написав він.

За словами політика, також армія може втратити кошти, передбачені на постачання товарів і послуг, договори на які були укладені, але документально не підтверджені.

«Висновок. Навіть якщо сьогодні всіх чиновників Міноборони поставлять на вуха і переведуть на цілодобовий режим роботи, за моєю оцінкою, армія/оборона недоотримає/втратить мінімум 5 млрд виділених коштів, напевно й більше. Ці кошти не пропадуть, їх повернуть до державного бюджету, використають на щось інше. Але….», — резюмував Гриценко, зазначивши, що за такий горе-менеджмент і таке ставлення до солдата в окопах в умовах війни вже давно мали би полетіти голови, але «всі твердо сидять у кріслах, нібито все в порядку».

Поделиться публикацией