МІНОБОРОНИ ЗАМОВИЛО РОЗРОБКУ СУЧАСНОЇ БОЙОВОЇ МАШИНИ, ОДНАК ФІНАНСУВАННЯ «ПОКЛАЛО» НА ПЛЕЧІ РОЗРОБНИКА

Міністерство оборони України замовило за державним оборонним замовленням розробку сучасної бойової машини для української армії, однак фінансування проведених робіт «поклало» на плечі розробника.

Про це 14 січня ц.р. повідомила Інженерна група «Арей», яка займається ремонтом та розробкою бронетехніки для ЗСУ.

 

«Успішно і достроково здали Міноборони перший етап робіт (таємних) по розробці бойової машини. Підписали документи на наступні етапи… Міноборонівці похвалили нас, провели за 2 місяці 3 перевірки, зіпсували 3 тижні роботи, написали хороші Висновки, підписали документи на оплату робіт. І в останній день не заплатили. Без попереджень і без пояснень. Бо «офіцери»», — йдеться у повідомленні на офіційній сторінці групи в Facebook.

 

Розробка бойової машини за держоборонзамовленням зараз фактично здійснюється коштом недержавного ІГ «Арей».

 

За словами розробників, вже проведено успішні випробування на полігоні, зроблено «добрячий шмат «цифри» в управлінні вогнем і рухом» машини, проведено велику роботу з розробки нових агрегатів і вузлів, які вироблятимуться в Україні. Триває тестування.

 

«І в цей же час державному підприємству поновлюється (!) тотально зірваний контракт (за 3 роки армія не отримала жодної бойової машини), списуються багатомільйонні штрафи і перераховуються сотні мільйонів гривень. З Новим роком, браття?», — додали розробники.

Нагадаємо, у вересні минулого року суд зобов’язав ГПУ відкрити кримінальне провадження про державну зраду проти колишнього керівника Служби безпеки України Василя Грицака. Позов подала інженерна група «Арей», яка стверджує, що Грицак покривав розграбування майна оборонного підприємства АТЕК під час війни.

 

ТОВ «Інженерна група «Арей» з 2014 по 2016 рік займалась відновленням військової техніки. 1 жовтня 2016 року завод АТЕК, на території якого розміщується «Арей», захопили рейдери.

 

У січні 2018 року розгорнувся черговий конфлікт навколо заводу АТЕК. По соціальних мережах поширилися фото- та відеоматеріали із заводської території, де зафіксована повна відсутність виробничих цехів.

 

Після цього в лютому 3D-макети гусеничної гібридної платформи, створені фахівцями ІГ «Арей», були опубліковані у Росії з повідомленням про те, що роботи над гусеничною гібридною платформою вже виконуються. У «Арей» наголошують, що були розміщені саме їхні креслення.

Поделиться публикацией