МІНОБОРОНИ ВИСТУПАЄ ЗА ФІНАНСУВАВСЯ ПРОГРАМИ БУДІВНИЦТВА КОРВЕТІВ ЗА ДЕРЖАВНІ ГАРАНТІЇ – ЗАСТУПНИК МІНІСТРА ОБОРОНИ

Я прихильник того, щоб проект Державної цільової оборонної програми будівництва кораблів класу “корвет” за проектом 58250 фінансувався  за державні гарантії.

Про це у першому номері журналу Defense Express в інтерв’ю головному  редактору журналу Defense Express Сергію Згурцю зазначив заступник міністра оборони України генерал-лейтенант Ігор Павловський.

За його словами, особливо це важливо «з огляду на те, що у наших банків насправді є вільні кошти. І це вкладення ресурсу держави у реальний сектор економіки» (загальний кошторис за цією програмою до 2028 р. складатиме майже 32 млрд. грн. На ці кошти програмою передбачено фінансування будівництва 4-х кораблів класу “корвет” проекту 58250, перший з яких має бути переданий Військово-морським Силам України вже у 2022 р. – «ОПК»).

 

За його словами, уся документація на корвет готова, готовність корпусу — 86%, корабель можна практично збирати. «Всі засоби для оснащення корабля на сьогоднішній день у розробці, для них виготовлена конструкторська документація. І тут я хочу підтвердити те, що говорив і раніше: проект корвету 58250 нам потрібен як системний. Бо все, що робиться для корвета – засоби радіолокації, засоби ураження і так далі – нам потрібно як для модернізації існуючих, так і для створення нових кораблів для нашого флоту» — зазначив генерал.

І.Павловський поінформував, що будівництво і закупівля малих броньованих та десантних кораблів у 2018 р. буде продовжено. Він зазначив, що на сьогоднішній день вже є конструкційні рішення, які суттєво підвищать бойовий потенціал цих катерів. «Ми вивчаємо це питання безпосередньо з командуванням ВМСУ. Є дуже цікаві напрацювання, недорогі і ефективні. У цьому році, я думаю, ми вийдемо на єдиний комплекс. А потім переоснастимо цим комплексом усі катери. Він буде достатньо ефективним, щоб боротися з кораблями противника середнього класу. І наші бронекатери будуть відповідати концепції застосування Військово-морських сил для захисту територіальних вод України» — вважає заступник міністра

Поделиться публикацией