МІНОБОРОНИ ВИПЛАТИТЬ ВІЙСЬКОВИМ ОБІЦЯНІ ПРЕМІЇ — ПОЛТОРАК

Міноборони має ресурси для виплати премій військовим до Дня Незалежності. Про це повідомив міністр оборони Степан Полторак в інтерв’ю інформагентству відомства Армия Inform, опублікованому 19 серпня.

Президент прийняв рішення про виплату премій військовим до Дня Незалежності — у нас фінансовий ресурс дозволяє це реалізувати. І я підпишу відповідний наказ про належні виплати», — сказав Полторак. При цьому цифр він не назвав.

Міністр вважає, що в законодавстві необхідно визначити, коли і з якої нагоди в Україні повинні проводитися військові паради.

«У цьому році вирішено не проводити парад — це його (Верховного Головнокомандувача — Президента — ред.) право, і таке рішення ми повинні виконувати. І для того, щоб не було навколо військових парадів дискусій, нам слід чітко законодавчо визначити порядок проведення парадів. Тобто, коли і з якої нагоди проводити, з якою метою», — вважає Полторак.

Він висловив сподівання, що Верховна Рада, приймаючи новий бюджет, передбачить на оборону не менше 3% від ВВП, чого поки що не виконується.

За його словами, загальні потреби Міноборони на 2020 рік — 218,7 млрд гривень, 2021-й — 222,7 мільярди, і на 2022 — 248 млрд. «Але скільки отримаємо фактично — ще невідомо», — зазначив міністр.

Поделиться публикацией