МІНОБОРОНИ БІЛОРУСІЇ ПЛАНУЄ ОТРИМАТИ НА ОЗБРОЄННЯ ЕСКАДРИЛЬЮ НОВИХ БОЙОВИХ ВЕРТОЛЬОТІВ

Міноборони Білорусії планує отримати на озброєння ескадрилью нових бойових вертольотів Мі-35М.

Про це 16 серпня ц.р. повідомив портал «Новости ВПК», посилаючись на командувача Військово-повітряними силами і військами протиповітряної оборони Збройних Сил республіки генерал-майора Ігоря Голуба.

«Ми отримаємо ескадрилью нових бойових вертольотів Мі-35М на озброєння нашої транспортно-бойової авіації. Цих вертольотів у нас поки немає», — сказав Голуб в ефірі телеканалу СТВ в неділю.

Він також повідомив про плани поповнити парк винищувальної авіації.

«А саме надійде нова партія літаків Су-30 СМ», ​​- зазначив командувач ВПС і ППО, уточнивши, що мова йде про 12 літаках.

«80% всіх завдань, які стоять зараз перед ВПС і військами ППО, а зокрема, перед авіацією — ми зараз виконуємо на новій або відремонтованої з модернізацією авіаційної техніки», — зазначив Голуб.

Транспортно-бойовий вертоліт Мі-35М виробляє «Роствертол» (входить в холдинг «Вертольоти Росії»). Він призначений для знищення вдень і вночі в простих і складних метеоумовах бронетанкової техніки супротивника, вогневої підтримки підрозділів сухопутних військ, висадки десанту, евакуації поранених, а також транспортування вантажів у вантажній кабіні або на зовнішній підвісці.

Поделиться публикацией