МО РФ ПЕРЕВІРЯЄ НОВИЙ БАРАЖУЮЧИЙ БОЄПРИПАС

Міноборони Росії перевіряє новий баражуючий боєприпас «Привет-82» для використання проти ППО України. Безпілотник розробляється російським конструкторським бюро «Око» з Санкт-Петербурга.

Про це 7 червня ц.р. повідомив Мілітарний.

Інформується, що генеральний директор підприємства Вадим Жернов розповів, що компанія отримала протокол про те, що «Привет-82» пройшов апробацію міністерства оборони.

Згідно з документом, дрон перевірили на заявлену розробниками дальність та час польоту зі штатним навантаженням на дистанцію в 10 км.

У ході тестів дрон штатно запустився, стійко керувався протягом усього польотів, маневрував, відключав і включав заново двигуни при відпрацюванні пікірування на ціль, відпрацював повтор атаки в безшумному режимі.

Крім того, продемонстровано можливість передачі керування дроном у польоті від одного оператора до іншого.

Також дрон довів здатність збереження роботи каналів управління та передачі в умовах застосування противником комплексу радіоелектронної боротьби.

При цьому сигнали глобальної супутникової навігаційної системи (ГНСС) були придушені на дальності 2,5 тис. м і далі дрон здійснював навігацію без ГНСС.

У Росії заявлено, що баражуючий боєприпас «Привет-82» здатний нести бойову частину масою понад 5 кг на дальність близько 30 км, причому коштує трохи більше 100 тис. рублів.

Літальний апарат виготовлений за класичною літаковою схемою та оснащений електричним мотором. Дрон запускається з катапульти, крейсерська швидкість польоту – 90 кілометрів на годину, при пікіруванні – 160 кілометрів на годину.

Наведення безпілотника на ціль здійснюється вручну за відеосигналом з електронною стабілізацією польоту. Можливий політ GPS в заданий район у режимі радіомовчання з подальшим ручним наведенням по відеосигналу оператором, що знаходиться в районі цілі.

Дальність застосування з відеонаведенням – до трьох кілометрів у прямій видимості та до 15 кілометрів при використанні ретранслятора.

Поделиться публикацией