МОУ ХОЧЕ СТВОРИТИ В УКРАЇНІ ЦЕНТР ОБСЛУГОВУВАННЯ ТА РЕМОНТУ ФРАНЦУЗЬКОЇ ВІЙСЬКОВОЇ ТЕХНІКИ

Міністерство оборони хоче створити в Україні центр обслуговування та ремонту французької військової техніки аби пришвидшити цикл її відновлення та отримати більше гаубиць Caesar.

Про це 30 грудня ц.р. повідомив Мілітарний, посилаючись на французьке видання Le Figaro.

Про такі наміри йшлося під час зустрічі українського представництва з міністром збройних сил Франції Себастьєном Лекорню у Києві 28 грудня.

Проте французька армія, схоже, не готова передавати нові гаубиці зі своїх запасів. Тому міністр оборони України Олексій Резніков закликав французів прискорити темпи виробництва, аби поставки відбулись вже у 2023 році.

Тим часом українська армія стурбована станом французьких гаубиць: вони сильно зношені внаслідок екстремально високих темпів стрільби.

«Деякі пошкодження Цезарів стають серйозними», – визнає Себастьєн Лекорню.

Відомо, що одна з вісімнадцяти поставлених САУ Caesar повністю виведена з ладу. Скоріше за все, йдеться про гаубицю, яка була уражена російським баражуючим дроном місяць тому.

Інші САУ покинули передову заради технічного обслуговування. У деяких машин зламана ходова частина, а чисельні вузли артилерійських частин гаубиць потребують заміни. Стволи теж незабаром доведеться замінити через зношеність.

Міністерство оборони України хоче забезпечити місцеве обслуговування, аби не доставляти Caesar до Польщі. Наразі транспортування займає багато часу та ставить гаубиці під загрозу.

«У нас є три рівні обслуговування», — пояснює міністр оборони України Олексій Резніков.

Це базовий ремонт на полі бою, який можуть забезпечити українські компанії,  так званий ремонт «середньої складності» і той, що потребує передачі техніки закордон.

Тому зараз у Міноборони України хочуть поглибити співпрацю із французькими компаніями, щоб полегшити ремонти в Україні.

Водночас, за словами журналістів Le Figaro, українську адміністрацію у Парижі вважають надто важкою та повільною. Франція створила фонд підтримки на 200 мільйонів євро для замовлень деталей безпосередньо у виробників. Три закупівельні центри відповідають за розміщення замовлень. Париж вже кілька місяців пропонує українській стороні замовляти запчастини за цією схемою не гаючи часу.

 

Поделиться публикацией