МОУ ТА КП «НВК «ІСКРА» ПІДПИСАЛИ МИРОВУ УГОДУ

Міністерство оборони України та Казенне підприємство «Науково-виробничий комплекс «Іскра» підписали мирову угоду. Крім того, заборгованість із виплати заробітної плати на зазначеному підприємстві на сьогодні погашена повністю.

Про це 2 лютого ц.р. повідомили в прес-службі ДК «Укроборонпром».

На початку цього року спільними зусиллями Міністерства оборони України, ДК «Укроборонпром» та КП «НВК «Іскра» був розроблений та впроваджений антикризовий план стосовно ситуації, що склалася на підприємстві. Службова перевірка, проведена керівництвом Концерну на «Іскрі», дозволила найефективніше його реалізувати.

Одним із етапів антикризового плану було досягнення мирової угоди між Міноборони та підприємством, що дозволило б продовжити роботу над контрактами, забезпечити оплату праці співробітників, а також продовжувати та розвивати співпрацю з Укрексімбанком. Мирова угода була підписана сторонами у понеділок, 31 січня 2022 року.

Так, згідно з угодою, Міноборони та «Іскра» мирно врегулювали спір, обумовивши строки поставки продукції за державним контрактом із урахуванням технологічного циклу виробництва, порядок фінансування, а також штрафні санкції в разі порушення підприємством своїх зобов’язань.

Наступним етапом стала виплата заборгованості із заробітної плати, яка відбулася 01 лютого 2022 року.

«На сьогодні заборгованість із виплати заробітної плати на Казенному підприємстві «НВК «Іскра» погашена у повному обсязі», – зазначив директор НВК «Іскра» Юрій Пащенко.

 

Укроборонпром наголошує, що розробка високотехнологічного та надійного обладнання для потреб Збройних сил України є найвищим пріоритетом діяльності Концерну, а КП «НВК «Іскра» – одним із провідних його виробників.

Зазначене підприємство є одним із лідерів українського ОПК. НВК «Іскра» виготовляє засоби радіоелектронної боротьби, радари кругового огляду, контрбатарейні та багатофункціональні радари, а також виконує низку контрактів в інтересах Збройних сил України. Продукція науково-виробничого комплексу експортується до майже 20-ти країн світу.

Поделиться публикацией