МОУ ЗАЛУЧИТЬ РЕСУРСИ СОЮЗНИКІВ ДЛЯ РОЗВИТКУ УКРАЇНСЬКИХ ОБОРОННИХ ТЕХНОЛОГІЙ

Міністерство оборони України працює над залученням фінансового та іншої матеріальної підтримки країн НАТО та союзників для розвитку українських оборонних технологій.

Про це в інтерв’ю для програми Security Talks розповів заступник міністра оборони України Володимир Гаврилов.

Посадовець заявив, що наразі в Україні є три основних джерела розвитку оборонних стартапів. Перший – це державне фінансування окремих розробок, яке є обмеженим. Другий – це громадські фонди та волонтерські організації, які підтримували розвиток оборонних проєктів і вишукували фінансування для них. А третій – це можливість використання ресурсів партнерів України.

Роботи із союзниками у питанні залучення зовнішнього фінансування для розвитку українського оборонно-промислового комплексу почалися цього року.

За словами Гаврилова, матеріальний ресурс, який буде надходити від країн-партнерів на розвиток українських технологій, має бути прозорим, контрольованим та підзвітним.

Розвиток такої співпраці є логічним наступним кроком після поставок Україні боєприпасів та військової техніки, щоб ще більше посилити обороноздатність та автономність України від західної допомоги у війні з РФ у майбутньому.

“Нарешті у нас вже є певні напрацювання і контакти з партнерами різними. Від урядових й до неурядових, у тому числі й з НАТО, на можливість залучення їх ресурсу для вирощування стартапів, частково, і масштабування”, – сказав у ефірі Гаврилов.

 

Поделиться публикацией