МОТОР СІЧ ПОСТАЧАТИМЕ ДВИГУНИ ДЛЯ ТУРЕЦЬКОГО БЕЗПІЛОТНИКА AKINCI – УГОДА З BAYKAR MAKINA

Провідні компанії авіаційної сфери України та Туреччини – Мотор Січ та Baykar Makina — підписали угоду про співпрацю.

Підписання відбулося під час виставки аерокосмічної техніки та технологій TEKNOFEST у Стамбулі.

Про це повідомив Укрінформ.

 

«Сьогодні важливий момент для наших компаній — Bayraktar та Мотор Січ. Як ви знаєте, AKINCI – наша безпілотна система стратегічного рівня, їх уже постачають у ЗС Туреччини. Це продукт найвищого технологічного рівня. Ми ефективно співпрацюємо з Україною щодо двигунів, зокрема з компаніями «Івченко-прогрес» та «Мотор Січ». Це критично важливо для наших країн підтримувати одна одну», — сказав після підписання технічний директор компанії Baykar Makina Халюк Байрактар.

 

 

Топ-менеджер турецької компанії наголосив, що співпраця між Україною та Туреччиною останніми роками зростає та реалізується за принципом взаємовигідного партнерства «перемога-перемога».

 

Деталі угоди не розголошуються.

 

На одній з найбільших у світі виставок аерокосмічної техніки та технологій TEKNOFEST у Стамбулі було представлено ударний безпілотник Akıncı турецького виробництва, який є прикладом успішної співпраці України та Туреччини у військово-технічній галузі (на БПЛА стоять двигуни українського виробництва). На відкритті виставки цей БПЛА здійснив демонстраційний політ спільно з керованим пілотом літаком Hürkuş виробництва турецької авіаційної компанії TUSAŞ.

Поделиться публикацией