«МОТОР СІЧ» МОДЕРНІЗУЄ ГЕЛІКОПТЕРИ ЗСУ

Запорізьке приватне підприємство АТ «Мотор Січ» отримало державне замовлення від Міністерства оборони України на модернізацію партії Мі-8 МСБ-В.

Передає Національний Промисловий Портал, з посиланням на Defense Express.

Як розповів заступник відокремленого підрозділу «Вертольоти Мотор Січ» Володимир Зінов’єв, на сьогодні у заводу є кілька контрактів з Міноборони. До кінця листопада останній вертоліт, ремоторизований в рамках держзамовлення на цей рік, буде переданий ЗСУ.

Вертоліт, який зараз проходить льотні випробування, оснащений новими двигунами, на нього встановлено екранно-вихлопний пристрій.

«Він зменшує теплове випромінювання і ракеті його важче збити. Тут встановлені теплові відбивачі, зокрема, той, який розсікає теплове випромінювання і «веде» ракету від вертольота. Це вертоліт з підвищеними бойовими можливостями. Крім того, на нього можуть бути встановлені повністю керовані та некеровані ракети, 3 балкових тримачів, бомбове озброєння. Броньована кабіна і крісло – екіпаж захищений», – розповів заступник начальника льотно-випробувального комплексу АТ «Мотор Січ» з випробувань Геннадій Фоміних.

На підприємстві також зазначають, що вже підписані контракти на 2019 рік. Мова йде про вертольоти Мі-2МСБ і Мі-8МСБ-В.

Поделиться публикацией