«МОТОР СІЧ» ВІДРЕМОНТУВАВ Мі-17 ДЛЯ АФГАНІСТАНУ

Завод «Мотор Січ» відремонтував багатоцільовий гелікоптер Мі-17 для Повітряних сил Афганістану.

Про це 15 липня ц.р. повідомив порталм Мілітарний.

Зараз борт проходить всі необхідні випробування для передачі замовнику – Агентству підтримки та закупівель НАТО (NSPA).

Контракт укладено за участі Державної компанії з експорту та імпорту продукції і послуг військового та спеціального призначення «УКРСПЕЦЕКСПОРТ».

Агентство замовило ремонт гелікоптерів Мі-17 на Державному підприємстві «Конотопський авіаремонтний завод «Авіакон» та АТ «Мотор Січ» для Афганістану.

Конотопське підприємство вже звітувало про завершення ремонту першого борту.

Технічне приймання та пред’явлення гелікоптеру Національному повітряному корпусу Афганістану заплановано в другій декаді липня.

У 2011 році США замовили в Росії 63 багатоцільових гелікоптери Мі-17В-5 для потреб Національному повітряному корпусу Афганістану на загальну суму у 1,3 млрд доларів.

Станом на 2014 рік Росія виконала свої зобов’язання за контрактом.

Після російської агресії проти України у 2014 році США відмовились від подальших закупівель російських авіаційних машин.

Так само через Агентство підтримки та закупівель НАТО (NSPA) було припинено технічне обслуговування придбаних гелікоптерів у Росії на користь країн учасників Альянсу.

Минулого року російська компанія «Вертолеты России» звинуватила Україну у «незаконному ремонті» афганських гелікоптерів Мі-17В-5.

 

Поделиться публикацией