МОРСЬКИМ АВІАТОРАМ ПЕРЕДАЛИ АН-2

Морським авіаторам з 10-ї морської авіаційної бригади ВМС ЗС України безоплатно передали Ан-2.

Про це 5 cічня ц.р. повідомив Український мілітарний портал, посилаючись на пресслужбу OpenMarket – СЕТАМ на своїй сторінці у Facebook.

Таке рішення прийняв Рівненський міський відділ державної виконавчої служби Західного міжрегіонального управління Міністерства юстиції.

Літак було конфісковано через його незаконну діяльність – контрабанду цигарок до Європейського Союзу.

Конфіскований через контрабанду цигарок АН-2 привернув до себе дуже багато уваги не тільки ЗМІ, але й громадськості. Завдяки небайдужим користувачам Facebook було навіть проведено невеличкий флешмоб під нашою публікацією, – йдеться у повідомленні

Літак Ан-2 має цивільний бортовий номер UR-40308, його заводський номер 1Г22138.

На момент конфіскації літак рахувався у власності підприємства «Уніперсал-авіа» і базувався на цивільному аеродромі в с. Крупа Луцького району.

Державна авіаційна адміністрація виключила його з Реєстру повітряних суден, придатних для польотів, ще 1 жовтня 2008 року.

Тому слідчі ще мали встановити, кому насправді належав конфіскований на Волині літак Ан-2.

Літак стане третім на балансі 10-ї морської авіаційної бригади, ще у 2019 році меценат Єгор Шишкін з Миколаєва, придбав та передав частині легкий транспортний літак Ан-2.

Ще один літак Ан-2Т заводський номер 1Г6323 активно експлуатувався військовими для підготовки пілотів та для відпрацювання десантування повітряним шляхом військовослужбовців.

Поделиться публикацией