МОРСЬКА ПІХОТА США ВИКОРИСТОВУЄ LAV-AT В УКРАЇНІ

Морська піхота США використовує LAV-AT в Україні.

Про це 2 липня ц.р. повідомив Мілітарний.

На полігоні морської піхоти, на півдні України, продовжується підготовка багатонаціональних сил до активної фази українсько-американських навчань “Сі Бриз – 2021”.

Зокрема, Корпус морської піхоти США вперше застосовує на цих навчаннях протитанковий варіант БТР LAV-AT, який оснащений протитанковим ракетним комплексом TOW-2. Додатково машина озброєна 7,62-мм кулеметом з боєкомплектом у 1000 патронів, який використовується для самооборони.

Екіпаж LAV-AT складається з чотирьох осіб, включаючи командира, навідника, заряджаючого та водія. БТР має можливість працювати і в нічний час доби і експлуатуватися за будь-яких погодних умов.

Протитанковий варіант БТР LAV-25 був розроблений в 1988 році, він спочатку оснащувався установкою ПТРК TOW з боєкомплектом 16 ракет. Згодом на озброєння була прийнята модифікація M901 з TOW-2 з аналогічно першому варіанту боєкомплектом. Бойова вага – 12,26 тонн.

Sea Breeze — це багатонаціональні військові навчання, які проводяться на території України починаючи з 1997-го року відповідно до «Меморандуму про взаєморозуміння та співробітництво з питань оборони та військових відносин» між Міноборони США і Міноборони України від 1993-го року.

БТР LAV-25 (Light Armored Vehicle)

У передній частині корпусу, справа, знаходиться моторно-трансмісійне відділення (МТО), ліворуч – відділення управління з місцем механіка-водія.

Навідник і командир машини розміщуються у башті. У кормовій частині корпусу знаходиться десантне відділення, куди входять 6 повністю екіпірованих піхотинців.

Посадка і висадка екіпажу відбувається через люки в даху корпусу над відповідними місцями і люки в даху башти. Для аварійного покидання машини екіпажу служить бічний люк в лівому борту корпусу.

Посадка і висадка десанту відбувається через кормові люки і люки в даху корпусу над десантним відділенням.

Поделиться публикацией