МОРСЬКА АВІАЦІЯ УКРАЇНИ ПРОВЕЛА СПІЛЬНІ НАВЧАННЯ З КОРАБЛЕМ США – «РАДІО СВОБОДА»

Морська авіація Військово-морських сил Збройних сил України провела в Чорному морі спільні тренування з кораблем USS Carney (DDG 64) Військово-морських сил Сполучених Штатів Америки, повідомив прес-центр командування ВМС. Таку інформацію повідомив портал «Радіо Свобода» 12 січня ц.р, посилаючись на ВМС.

 

«Метою заходу було відпрацювання взаємодії відповідно до стандартів НАТО та підвищення рівня взаємної сумісності. У ході тренувань гелікоптери українських ВМС Ка-27пч та Ка-27пр у складних метеоумовах здійснили понад 10 посадок на борт американського корабля, провели розвідку та спостереження за надводною обстановкою», – мовиться в повідомленні.

 

У прес-центрі не уточнили, коли саме відбулися ці навчання, лише нагадали, що американський корабель перебував із дружнім візитом у порту Одеси з 8 по 11 січня.

 

За повідомленням, навчання були типу PASSEX – так у ВМС США називають навчання між флотами двох держав із метою перевірки можливостей зв’язку і співпраці між ними на випадок війни чи спільної гуманітарної операції. За словами оглядачів, додатковою неофіційною метою навчань такого типу також може бути демонстрація підтримки США іншої країни.

Поделиться публикацией