МОДЕРНІЗОВАНІ Т-84 ЗМАГАТИМУТЬСЯ У ТАНКОВОМУ БІАТЛОНІ STRONG EUROPE TANK CHALLENGE

Харківське державне підприємство «Завод ім. Малишева» виконало замовлення Міністерства оборони України на ремонт танків Т-84. Про це повідомляє  Ukrainian Military Pages.

Регламентний ремонт та модернізацію партії танків Т-84 було розпочато навесні 2017-го.

За інформацією підприємства, танки Т-84 візьмуть участь в міжнародних танкових змаганнях «Сильна Європа»-2018 (Strong Europe Tank Challenge).  Минулого року Україну представляв танковий взвод 14 омбр на модернізованій версії танків Т-64БВ.

«Останнім часом танковий біатлон набуває широкої популярності. За його результатами дається оцінка кожної моделі бойової машини окремої країни. Наші танки Т-64 добре себе зарекомендували в минулому змаганні, яке проходило в травні 2017 року Німеччині. Міністерство оборони України прийняло рішення вийти на більш високий рівень і в 2018 році відправити для участі в змаганнях бойові машини Т-84», – розповів начальник управління виробництвом заводу Олександр Пащенко.

Раніше припускали, що на наступні змагання можуть відправити танки БМ «Оплот», але терміни їх виготовлення за замовленням Міністерства оборони України, на яке виділено 300 млн. гривень, роблять таку перспективу маловірогідною.

ІА «ОПК»

Поделиться публикацией