МОДЕРНІЗОВАНИЙ ВИНИЩУВАЧ ПРОТЕСТУВАЛИ З БОМБАМИ КАБ-500КР

Модернізований винищувач МіГ-29МУ2 тестували з корегованими авіаційними бомбами КАБ-500КР.

Про це 24 вересня ц.р. повідомив Український мілітарний портал,посилаючись на Організацію Волинських Авіалюбителів «ОВАЛ».

Випробування відбувались весною 2020 під час льотних тестувань багатоцільового літака з керованою ракетою Х-29Т класу «повітря-поверхня».

Кореговані авіаційні бомби КАБ-500КР з телевізійною голівкою самонаведення та ракети Х-29Т випробовували по наземним учбовим цілям на авіаційному полігоні Повурськ в Ковельському районі.

Також відбулось відпрацювання роботи як телевізійних голівок самонаведення самих бомб, так і прицільно-навігаційних комплексів на борту багатоцільового літака МіГ-29МУ2, які застосовуються під час бомбометання бомб даного типу для їхнього наведення на ціль.

Модернізація літака МіГ-29 яка була розроблена на Львівському авіаційно-ремонтному заводі – МУ2 була проведена за допомогою підприємств українського оборонно-промислового комплексу.

Завдяки модернізації на МіГ-29МУ2 можливе встановлення ракетно-бомбового озброєння з телевізійними головками наведення типу Х-29Т типу «повітря-поверхня» та КАБ-500КР, про наземні випробування яких ми повідомляли у березні 2019-го року.

Корегована авіаційна бомба КАБ-500КР з телевізійно-корегованою головкою самонаведення призначена для ураження наземних цілей.

Авіабомба КАБ-500Кр оснащена фугасною-бетонобійною частиною для зниження бетонних укріплень, а також фугасною та об’ємодетонуючою для знищення піхоти та техніки.

Вага бойової частини авіабомби складає 380 кг, з якої вибухової речовини – 100 кг. Загальна вага корегованої авіаційної бомби КАБ-500Кр – 520 кг.

Поделиться публикацией