МИ ЧІТКО ПРОПИСАЛИ ОБМЕЖЕННЯ ЩОДО ІМПОРТУ ОЗБРОЄННЯ — ІГОР КОПИТІН

Ми чітко прописали обмеження щодо імпорту і передбачили інструменти, які дозволять національному виробникові ефективно конкурувати з іноземцями.

Про це в інтерв’ю порталу Арміяinform повідомив член Комітету Верховної Ради з питань національної безпеки, оборони та розвідки, голова підкомітету з питань оборонної промисловості та технічної модернізації Ігор Копитін, який є одним з ініціаторів розробки законопроєкту “Про оборонні закупівлі”.

Зокрема, він додав, що у законопроєкті встановлено критерії локалізації виробництва, вартість життєвого циклу та цінова преференція у 10% від вартості, офсетні компенсації. Крім того,  І. Копитін додав, що якщо оборонну продукцію купуватимуть за кордоном, то одним з механізмів підтримки вітчизняної економіки є локалізація виробництва на території України. Відштовхуємося від потреб армії

«Україна може виробляти не все озброєння чи техніку. І дещо з того, чого наразі не виробляємо, слід купувати не колись у майбутньому, а вже нині. Нам потрібні винищувачі, зенітні ракетні комплекси. Компромісом було те, що в законі заборонили купувати озброєння, аналоги якого виробляють українські підприємства», — вважає співбесідник.

Поделиться публикацией