МИ ЗМОЖЕМО ПРОДОВЖУВАТИ РЕСУРС РАКЕТНОГО ОЗБРОЄННЯ ЩЕ 4-5 РОКІВ – О. КОРОСТЕЛЬОВ

Про це 19 липня ц.р. повідомив портал Арміяinform, посилаючись на виступ на оборонному форумі в Одесі Генерального конструктора – Генерального директора ДП «ДержККБ «Луч» Олега Коростельова.

«Ми продовжуємо ресурс ракетного озброєння. Що це означає? Проводяться відповідні дослідження, перевіряється функціонування та безпека зазначених виробів при застосуванні за призначенням, оцінюється відповідність кількісних та якісних характеристик вимогам технічно-експлуатаційної документації. Тобто, робиться все необхідне для того, щоб за потреби ракета виконала завдання. Але з кожним роком це стає все небезпечніше, ракети поступово виходять з ладу, і вічно продовжувати терміни їхньої придатності не вдасться. За моїми підрахунками, ми зможемо продовжувати ресурс ракетного озброєння ще 4-5 років», – зазначив Олег Коростельов.

Він також зауважив, що закупівля іноземних систем ППО-ПРО, хоч і є найпривабливішим шляхом для Міноборони, проте не розв’язує проблему в цілому.

Замало поставити сучасний ракетний комплекс, треба ще навчити персонал, а на це потрібен час і фінансування. Чи потрібно почати розробляти власний зенітно-ракетний комплекс? Так! До того ж ми маємо професіоналів у необхідних для цього галузях, – повідомив Олег Коростельов. – Моя думка: нам не потрібні великі дальності, достатньо трьох – 10, 35 та 100 кілометрів. Цього цілком вистачить.

За словами Генерального конструктора – генерального директора ДП «ДержККБ «Луч» Олега Коростельова, Україна потребує допомоги у розвитку військової промисловості.

«Нам необхідна велика кількість сучасного озброєння, аби бути дійсно форпостними. Сподіваюсь, наші політики це розуміють, і наша співпраця призведе нас до цілі. Крім того,  чим більше ми зможемо виробляти, тим більше створимо робочих місць, тим більше у нас буде того, чим можна захищатись, і тим осмисленішим буде сам процес захисту», – сказав Олег Петрович.

Поделиться публикацией