МИ ВСІ ЗНАХОДИМОСЯ СЬОГОДНІ У СТАНІ ПЕРШОЇ БІОЛОГІЧНОЇ СВІТОВОЇ ВІЙНИ – СЕКРЕТАР РНБОУ

«Наука розвивається шаленими темпами і питання кібербезпеки і біологічної безпеки є дуже актуальними»- секретар Ради національної безпеки і оборони України Олексій Данілов під час круглого столу в Укрінформі на тему: «Технології асиметричної протидії зовнішній агресії та шляхи їх ефективного розвитку».

На круглому столі  Олексій Данілов розповів, що після проробленого аналізу обронно-промислового комплексу РНБО підготувала своє бачення оптимізації функцій військово-промислової політики держави.  У лютому цього року на засіданні Ради національної безпеки та оборони було прийняте рішення  (вперше за 20 років) про створення  посади Віце-прем’єр міністра і відповідного міністерства, яке б безпосередньо відповідало за стратегічні галузі промисловості України.

«Ми отримали шалений спротив, і не лише на території України, а й з-за кордону, ми відчували його щодня, до тих пір, поки ми не втілили у життя концепцію, запропоновану на розгляд Президента України»,- сказав секретар РНБО.

«Ні для кого не є секретом, що Російська Федерація свого часу мала безпосереднє відношення до створення на території України  ДК «Укроборонпром», російські куратори займалися цим питанням,  а їх завдання було дуже просте – знищити всю нашу військово-оборонну царину, що існувала в країні за радянських часів. Це було їх основною метою. Завдяки тому, що дуже багато фахівців, патріотів України ще залишились та працюють  на своїх посадах на підприємствах та в Академії Наук, – цей задум не вдався.»- розповів Данілов.

Також секретар РНБО зазначив: »Перш за все, задля того, щоб сьогодні зрушити з місця, потрібно зрозуміти, що світ знаходиться у іншому стані та вимірі, ніж навіть рік тому. Ми всі знаходимося сьогодні у стані першої біологічної світової війни. На сьогодні  у світі не залишилося жодної країни, якої б не торкнулася ця війна, всі від неї потерпають, ніхто ще не розуміє, якими будуть її наслідки.

 Навіть ядерна зброя не буде найближчі п’ять, сім, десять, двадцять років мати такий вплив, який є на сьогодні. Будуть зовсім інші види зброї, про які ми сьогодні навіть не можемо здогадуватися. Бо наука розвивається шаленими темпами і питання кібербезпеки і біологічної безпеки є дуже актуальними», – заявив Олексій Данілов.

Крім тогоДанілов розповів про наступне: «Ми зробили аналіз стану системи вищої освіти та державного замовлення на підготовку фахівців наукових та науково-педагогічних робітничих кадрів саме у контексті національної безпеки. Отримані результати дають нам розуміння напрямків подальшого руху, адже підготовка висококваліфікованих сучасних кадрів- це питання номер один.»

«Останнім часом ми готували кадри для різноманітних галузей нашого господарства, але що стосується фахівців у сфері ОПК, –  їх обмаль, у той час як стрімкий розвиток науки у розробці різноманітних видів зброї спонукає світ готувати фахівців у сферах біологічної та кібербезпеки.»

«Стосовно розвитку промисловості – це наші ракети, друге – це наша авіація. Авіація, яка була завжди у країні дуже потужною. Нам треба терміново ставити все на свої місця. Це дві фундаментальні речі – ракети та авіація», – також заявив Данілов.

У цьому контексті секретар РНБО зауважив, що 246 млрд грн, які в цьому році виділили на сектор безпеки і оборони, – це безпрецедентна сума за всі роки незалежності. «По тому курсу, що ми закладали – це 10 млрд доларів США»,- сказав на завершення Олексій Данілов.

Відео круглого столу можна переглянути тут:

https://www.youtube.com/watch?v=5zf2jqFGVlg&feature=youtu.be

Поделиться публикацией