МАЄ БУТИ СТВОРЕНИЙ ЄДИНИЙ ОРГАН ВІЙСЬКОВОГО УПРАВЛІННЯ — ГОЛОВНОКОМАНДУВАЧ ЗСУ

В результаті реформування системи логістичного забезпечення має бути створений єдиний орган військового управління, а головне – ефективний, який забезпечуватиме війська всіма видами озброєння, військової техніки та матеріально-технічними засобами.

Про це в ексклюзивному інтерв’ю порталу Арміяinform повідомив  Головнокомандувач Збройних Сил України генерал-полковника Руслан Хомчак.

«Наразі реформу системи логістики війська я оцінюю як таку, що перебуває лише на початковому етапі. Кардинальних, системних змін, на жаль, поки немає. Фактично, крім зміни вивіски і певних структурних переформатувань, інших результатів не бачу. Замало змінити назви структурних підрозділів, важливо запровадити нові принципи організації постачання майна у війська. Треба визначитись з типовою моделлю такого центру, їх кількістю, місцем розташування. Головна вимога до нової системи логістики – ефективність. Мінімум паперової роботи, натомість електронний облік. Все має бути продумано до дрібниць. Мінімум документальної роботи для командирів на оформлення заявки на необхідне майно, мінімальне плече підвезення, максимально завантажена машина. А не так, як інколи сьогодні, за двома чи чотирма шинами машину направляють за кількасот кілометрів. Приклади організації ефективної системи логістики є і в арміях наших партнерів, є і в Україні в багатьох відомих компаніях. Я поставив завдання значно пришвидшити роботу зі створення сучасної системи логістики», — додав він.

Поделиться публикацией