МАРОККАНСЬКА АРМІЯ МОЖЕ ОТРИМАТИ УКРАЇНСЬКІ БРОНЕМАШИНИ

Марокканська армія може отримати українські бронемашини захищені від мін та засідок «Варта» 4×4, також відомі як Kamrat-L, що виробляються компанією «Українська бронетехніка».

Про це 9 лютого ц.р. повідомив портал Ukrainian military pages, посилаючись на Tactical Report.

Відомо, що у грудні 2020 року делегація Збройних сил Королівства Марокко відвідувала технічну базу підприємства у Нових Петрівцях, де їм продемонстрували MRAP «Варта» і СБА «Новатор», лінійку мінометів 60 мм, 82 мм і 120 мм та мінометних пострілів до них, а також зенітну установку ЗУ-23, виробництво якої опанувала «Українська бронетехніка».

«Варта» – багатоцільовий броньований автомобіль з колісною формулою 4х4 класу MRAP (Mine Resistant Ambush-Protected). Бронеавтомобіль побудований на шасі вантажівки МАЗ-5434, також заявлась можливість зміни шасі. Для бронювання використовується шведська сталь від компанії Armox. Броня захищає екіпаж і десант від бронебійного патрона калібру 7,62х39 мм. Завдяки V-подібній формі днища та протимінним сидінням забезпечено захист екіпажу при підриві під колесом або днищем до 6 кг у тротиловому еквіваленті.

Поделиться публикацией