МАЛАЙЗІЯ ЗАЦІКАВЛЕНА В УКРАЇНСЬКИХ ЛІТАКАХ, БПЛА, ПТРК – БУКІН

Малайзія зацікавлена в купівлі українських літаків, БПЛА, плавучих доків та ПТРК. Про це повідомили на офіційному сайті ДК «Укроборонпром» 17 квітня ц.р. з посиланням на генерального директора держконцерну Павла Букіна.

 

Зокрема, на міжнародній виставці Defence Services Asia (DSA) відбулася зустріч генерального директора ДК «Укроборонпром» Павла Букіна з командувачем сухопутними військами Малайзії генералом Tan Sri Dato Sri Zulkiple Bin Hj Kassim. Було обговорено можливість постачання до цієї країни бойових машин 4х4 українського виробництва. Командувач сухопутними військами висловив зацікавленість своєї країни у придбанні українських ПТРК виробництва «ДККБ «Луч». Сторони наголосили на необхідності активізувати діяльність двостороннього комітету з ВТС.

П. Букін провів переговори з командувачем Королівськими ВМС адміралом Tan Sri Ahmad Kamarulzaman Hj Ahmad Badaruddin. Було обговорено можливість постачання в Малайзію плавучих доків, що виготовляють на підприємстві Концерну «Палада», із налагодженням кооперації з локальним виробником. Окрема тема переговорів – постачання українських БПЛА з вертикальним злетом.

Окрім того, в рамках виставки відбулася зустріч Павла Букіна з командувачем Королівськими ВПС генералом Dato Seri Affendi Buang. Сторони обговорили комплекс питань щодо співпраці в галузі авіації. Зокрема, йшлося про можливість постачання до Малайзії літаків «Антонов» з можливістю локалізації виробництва.

 

Поделиться публикацией