МАКЕЙ ВВАЖАЄ РОСІЙСЬКУ ВІЙСЬКОВУ БАЗУ НА ТЕРИТОРІЇ БІЛОРУСІ НЕПОТРІБНОЮ І НАВІТЬ ШКІДЛИВОЮ

Розміщення російських військових баз у Білорусі не має ніякого сенсу – ні політичного, ні військового, а головне, не несе вигоди для Мінська.

Про це 1 жовтня ц.р. повідомив портал DT,UA, посилаючись на заяву міністра закордонних справ країни Володимир Макей.

«З урахуванням розвитку сучасних технологій у цьому немає сенсу. Навіщо розміщувати на території Білорусі військово-повітряну базу, про що і йшла мова, якщо сьогодні ракети можуть буквально за лічені хвилини досягти іншого континенту, зворотного боку нашої планети. Якби Білорусь розмістила на своїй території якісь додаткові військові об’єкти, я не думаю, що це сприяло б зміцненню стабільності, безпеки в нашому регіоні», – заявив міністр.

При цьому Макей відкинув припущення, що на зміну позиції Мінська могла вплинути позиція його європейських сусідів.

«Якщо керівництво Білорусі приймає рішення, то лише виходячи з аналізу, чи це відповідає нашим національним інтересам чи ні – це основний принцип», – зазначив міністр.

Раніше повідомлялося, що 24 вересня президент США Дональд Трамп підписав угоду про співпрацю зі своїм польським колегою Анджеєм Дудою, яка передбачає розширення військової присутності Сполучених Штатів в Польщі.

Сторони вже визначили шість локацій, де США збільшать військову присутність, а також обговорять відповідне розташування для бойової групи бронетанкової бригади. Трамп заявив, що додаткові військові США будуть «швидше за все» переведено з інших європейських баз і Польща візьме на себе фінансові зобов’язання по нових місцях дислокації для військ.

Поделиться публикацией