МАЙЖЕ 10 000 ВІЙСЬКОВИХ УПРОДОВЖ ПОПЕРЕДНІХ РОКІВ САМОВІЛЬНО ЗАЛИШИЛИ ВІЙСЬКОВІ ЧАСТИНИ — НАЧАЛЬНИК ГШ ЗСУ

До речі, останнім часом нам удалося поповнити військо майже на 10 000 осіб. Саме така кількість військовослужбовців упродовж попередніх років самовільно залишили військові частини і перебувають у розшуку.

Про це повідомив погодився начальник Генерального штабу Збройних Сил України генерал-лейтенант Сергій Корнійчук в інтерв’ю АрміяInform 21 липня

За його словами, торік ухвалено відповідні законодавчі зміни, які дають змогу, за певною процедурою, виключати зі списків частини цих осіб. Нині 90 відсотків порушників закону, які втекли з військової служби, виключені зі списків військових частин. «На вивільнені посади ми набираємо нових мотивованих людей», — повідомив генерал.

Щодо приведення штатної чисельності війська у відповідність до визначеної законодавством України Сергій Корнійчук повідомив наступне:

«Тепер щодо механізмів приведення штатної чисельності війська у відповідність до визначеної законодавством України. За дорученням Головнокомандувача Збройних Сил України я провів службову нараду з керівним складом ЗС України щодо уточнення поетапного порядку приведення штатної чисельності військ у відповідність до визначених законодавством України показників. Серед основних акцентів, які звучали на нараді, – у процесі оптимізації штатної структури жоден бойовий підрозділ не може бути скорочений. Є завдання: ще раз проаналізувати ефективність та доцільність нинішніх штатів управлінських структур, зокрема з огляду на дублювання функцій та щодо небойових підрозділів. Я категорично відхилив пропозиції деяких посадовців щодо скорочення окремих підрозділів або створення підрозділів кадру».

Поделиться публикацией