ЛІТАК-РОЗВІДНИК США МОНІТОРИТЬ ОКУПОВАНЕ ПРИДНІСТРОВ’Я

Американський літак-розвідник Beech MC-12W Liberty здійснює політ над територією України в 5-ти кілометрах від державного кордону з Молдовою поблизу так званої “Придністровської Молдавської республіки”

Про це повідомляє Український мілітарний портал 14 січня ц.р.

 

Розпочав свою місію літак близько 11:00 та об 11:45 здійснював політ у 15 км від міста Тирасполь, що “Придністровська Молдавська республіка” називає своєю столицею.

 

Пізніше він продовжив політ неподалік міста Дубосари.

Beech MC-12W Liberty – літак-розвідник Військово-повітряних сил США був створений на базі середньо-висотного літака Hawker Beechcraft King Air 350 та King Air 350ER під платформу Enhanced Medium Altitude Reconnaissance and Surveillance System – Multi-Intelligence (EMARSS-M).

 

Літак оснащений потужним радіо-електронним обладнанням, також оптико-електронною системою на універсальній шарнірній підвісці L-3 Wescam MX-15Di (AN-AAQ-35), яка включає тепловізор третього покоління з матричною решіткою InSb 640×480 діапазону MWIR. Окрім того він оснащений лазерним далекоміром, лазерною підсвідкою цілей, телекамеру зі спеціальним об’єктивом та інше спеціальне обладнання.

Поделиться публикацией