«ЛІГА ОБОРОННИХ ПІДПРИЄМСТВ УКРАЇНИ» ЗВЕРНУЛАСЯ ПО ДОПОМОГУ ДО УРЯДУ ДЛЯ РОЗВ’ЯЗАННЯ ПРОБЛЕМИ НАВКОЛО ОДНОГО З ПІДПРИЄМСТВ ОПК

«Ліга оборонних підприємств України» звернулася 17 серпня по допомогу до уряду, щоб урегулювати ситуацію навколо одного з підприємств «оборонки».

Йдеться про проблемну ситуацію, у якій опинилося ТОВ «МАРКЕТ-МАТС» (Львів). Зокрема, члени трудового колективу цього приватного оборонного підприємства (член ГС «Ліга оборонних підприємств України») протягом тижня не мають можливості потрапити на свої робочі місця. Причиною цього стала зміна власників виробничих площ та приміщень, які підприємство орендує впродовж тривалого часу. При цьому, термін дії договору оренди спливає лише на початку 2021 року.

Ліга повідомила, що це ставить під загрозу виконання робіт, пов’язаних з реалізацією державного оборонного замовлення і програм забезпечення Збройних Сил України продукцією оборонного призначення, яку компанія розробляє та виготовляє.

Зважаючи на таку ситуацію, Правління та Виконавча дирекція ГС «Ліга оборонних підприємств України» звернулася з відкритим листом до  профільного Віцепрем’єр-міністра України – Міністра з питань стратегічних галузей промисловості України Олега Уруського, Міністра внутрішніх справ України Арсена Авакова та голови Служби безпеки України Івана Баканова з проханням посприяти в її врегулюванні.

«У зв’язку з недопущенням на орендовану територію персоналу приватного оборонного підприємства ТОВ «МАРКЕТ-МАТС», роботи, які виконувалися в інтересах Міністерства оборони України, опинилися під загрозою зриву. Окрім цього, існує загроза доступу сторонніх осіб до технічної документації та витоку інформації з обмеженим доступом. 10.08.2020 року керівництво підприємства звернулося з відповідними заявами до правоохоронних органів Львівщини, проте станом на сьогодні, 17.08.2020 року, ситуація не змінилася і співробітники ТОВ «МАРКЕТ-МАТС» не мають доступу до робочих місць», – зокрема йдеться у зверненні.

Поделиться публикацией