ЛІГА ОБОРОННИХ ПІДПРИЄМСТВ УКРАЇНИ ЗАНЕПОКОЄНА ДІЯМИ ДБР ПО ВІДНОШЕННЮ ДО ОДНОГО ІЗ СВОЇХ ЧЛЕНІВ

ГС «Ліга оборонних підприємств України» (далі – Ліга) висловила занепокоєння ситуацією, що склалася навколо одного з учасників Ліги  ТОВ «НВП «Темп-3000».

Зокрема, як вказується у заяві Ліги, поширеній 3 липня у ЗМІ, занепокоєння спільноти приватних підприємств оборонного сектору вітчизняної економіки викликають дії представників Державного бюро розслідувань, які прямо чи опосередковано, без доказу вини призводять до підриву ділової репутації та фактичної паралізації роботи підприємства, яке виконує державне оборонне замовлення.

«Наголошуємо на тому, що правоохоронні органи у своїй діяльності повинні дотримуватись не тільки правових, а й етичних норм. Кожне обвинувачення, якщо воно має місце, має бути обґрунтованим і доведеним у суді. До закінчення  слідчих дій вважаємо неприпустимим  розповсюдження правоохоронцями інформації, яка може нашкодити діловій репутації вітчизняних підприємств приватного сектору оборонно-промислового комплексу України» — вказується в заяві Ліги.

Заява об’єднання з близько 60 оборонних підприємств наголошує наступне: «На нашу думку, у той час, коли наша держава веде збройну боротьбу з ворогом, поширення у засобах масової інформації недоведених обвинувачень у відношенні будь-якого суб’єкта підприємницької діяльності оборонного сектору дискредитує не стільки його, як весь оборонно-промисловий комплекс України перед українською та світовою спільнотою, створює чутки та викликає нездоровий ажіотаж у суспільстві».

Ліга закликала правоохоронні органи припинити практику публічних звинувачень без доведення факту злочину у відношенні до вітчизняних підприємців-виробників оборонної продукції, які не тільки озброюють українське військо, а й своєчасно сплачують податки до бюджету та надають робочі місця українським громадянам.

Поделиться публикацией