ЛЬВІВСЬКИЙ АВІАЦІЙНИЙ ЗАВОД У 2022 РОЦІ ПЛАНУЄ ЗАВЕРШИТИ ДЕРЖАВНІ ВИПРОБУВАННЯ МОДЕРНІЗОВАНОГО ДО ВЕРСІЇ МІГ-29МУ2

Львівський авіаційний завод у 2022 році планує завершити державні випробування модернізованого до версії МіГ-29МУ2 радянського винищувача.

Про це 16 грудня ц.р. повідомив Мілітарний.

Про виконання державного оборонного замовлення на Львівському Державному авіаційно-ремонтному заводі та перспективи розвитку і очікування розповів АрміяInform директор підприємства Дмитро Матрунчик.

Варіант модернізації МіГ-29МУ2 є багатоцільовим і здатен вражати як повітряні, так і наземні цілі.

“По суті львівському авіаційно-ремонтному заводу в кооперації з іншими підприємствами вдалося створити винищувач-бомбардувальник. Тож упродовж декількох останніх років тривають його випробування. Минулого року успішно завершили льотно-конструкторські випробування. Цьогоріч розпочато та досі тривають державні випробування, остаточне завершення яких планується у 2022 році. Сподіваємось, що за їхніми результатами МіГ-29МУ2 приймуть на озброєння ПС ЗСУ”, – розповів Дмитро Матрунчик.

Як основа для МіГ-29МУ2 використовується МіГ-29МУ1.

“Після всіх етапів модернізації МіГ-29МУ2 має можливості запуску ракет «повітря-земля» та використання керованих авіабомб. Крім того, на МіГ-29МУ2 удосконалено навігаційні системи літака, що дозволяє забезпечувати навігацію та посадку по сигналах супутників ГЛОНАСС/GPS, радіомаяках VOR/DME та ILS”, – повідомив Дмитро Матрунчик.

Поделиться публикацией