ЛИШЕ ВТРАТА КРИМУ ЗМУСИТЬ РФ ПРИЙНЯТИ УКРАЇНУ ЯК СУВЕРЕННУ ДЕРЖАВУ – WP

Лише дзвінка поразка на кшталт втрати Криму змусить росію нарешті визнати Україну повністю суверенною державою. Таку думку висловили експосол США в Україні, а зараз старший директор Євразійського центру Атлантичної ради Джон Гербст та екс-координатор санкційної політики Держдепу США Деніел Фрід у спільній статті для The Washington Post.

Зазначено, що найближчими тижнями й місяцями в українських сил є реальний шанс домогтися перемоги на полі бою. Водночас шлях до перемоги, швидше за все, пролягає через Крим. «Серйозний тиск на Крим – це найшвидший спосіб закінчити війну на прийнятних для України умовах. Київ не хоче перемир’я, яким Москва скористається, щоб переозброїтися і відновити війну в більш сприятливий час», – вказують аналітики. Гербст і Фрід вважають, що український наступ, внаслідок якого Крим опиниться в межах досяжності артилерії, створить величезну й дорогу логістичну проблему для Росії. Адміністрація окупантів в Криму опинилася б під особливою загрозою, якби Україна також змогла повністю зруйнувати або хоча б тримати під безперервним вогнем міст через Керченську протоку, що безпосередньо з’єднує півострів із Росією.

«Така невдача матиме політичні наслідки для Москви, і тріщини, які ми зараз спостерігаємо в путінському режимі, зростатимуть», – наголошують вони. Зазначено, що з додатковими запасами далекобійної артилерії і ракет, а також з великою кількістю бронетехніки та винищувачів у Києва буде хороший шанс прорватися цього року.

Поделиться публикацией