ЛИТВА МОЖЕ В НАЙБЛИЖЧІ МІСЯЦІ УКЛАСТИ УГОДУ ЩОДО ЗАКУПІВЛІ ГЕЛІКОПТЕРІВ BLACK HAWK

«Я працюю з литовським урядом в плані обговорення можливостей покупки Black Hawk. Ми розглядали різні варіанти, і я сподіваюсь, що в найближчі місяці уряд просунеться вперед у питанні покупки Black Hawk ».

Про це 13 лютого ц.р. повідомив портал «Военно-политическое обозрение», посилаючись на заяву посла в інтерв’ю BNS.

Міністерство оборони Литви в жовтні минулого року повідомило, що прийняло рішення почати переговори з урядом США про можливість придбати шість нових вертольотів Black Hawk.

Тоді повідомлялося, що вартість операції може скласти 300 млн євро, договір купівлі-продажу передбачається підписати до кінця 2020 року, а вертольоти армія отримала б в кінці 2024 року. Литовський уряд сподівається, що адміністрація США могла б надати фінансову підтримку покупці Black Hawk через американські фонди підтримки в сфері безпеки. Зараз армія Литви використовує для виконання завдань три діючих радянських вертольота Мі-8, льотний ресурс яких незабаром закінчиться, і три вертольоти Dauphin, які більшою мірою призначені для пошуково-рятувальних завдань і спостереження за безпекою навколишнього середовища на території Литви.

У минулому році Литва підписала договір з Департаментом оборони США про покупку 200 броньованих позашляховиків бойової підтримки за 145 млн євро. Позашляховики випускає компанія Oshkosh Defense.

Поделиться публикацией