ЛИТВА, ЛАТВІЯ ТА ЕСТОНІЯ ГОТОВІ НАДАТИ ДОПОМОГУ УКРАЇНІ

Міністри оборони Литви, Латвії та Естонії висловили солідарність з Україною та готовність надати допомогу.

Про це 21 грудня повідомив портал DT.UA.

«Допомога найрізноманітніша — і військова, і невоєнна. Але що допомога буде надана, факт«, — сказав литовський міністр оборони Арвідас Анушаускас журналістам після зустрічі, що відбулася у вівторок у Каунасі.

Він обговорив з міністрами оборони Латвії та Естонії Артісом Пабріксом та Калле Лаанетом питання регіональної безпеки та співробітництва у форматах Євросоюзу та НАТО.

Міністри також підписали угоду про дорожню карту співпраці Балтійських країн у 2022 році.

Глава Міноборони Литви повідомив, що Україні можуть надати військово-польовий шпиталь, а також уже надається допомога тепловізорами.

Міністри оборони країн Балтії говорили про дії Росії, що дестабілізують ситуацію з безпекою як у регіоні, і у всій Європі.

«Ми дійшли єдиної думки, що останні дії Росії, особливо концентрація збройних сил поблизу українського кордону — це грізна спроба націлитись на суверенітет України, яка добивається членства в НАТО«, — сказав Анушаускас.

Естонський міністр сказав, що Росія навіть не намагається зняти гостроту ситуації, а продовжує стягувати війська та пред’явила абсурдні вимоги. Ці вимоги, продовжив Лаанет, показують, що «мета Кремля залишаються тою ж — змінити архітектуру безпеки, що склалася після холодної війни, і відновити свої зони впливу«.

Він додав, що підтримка України в такій ситуації залишається пріоритетом і міністерство оборони Естонії шукає можливості надати додаткову оборонну допомогу цій країні.

Латвійський міністр Пабрікс сказав, що Україна зараз захищає інтереси Європи, вимагаючи права самої обирати свою долю.

 

 

Поделиться публикацией