ЛИТВА ВИКЛИКАЄ РЕЗЕРВІСТІВ НА ТРЬОХТИЖНЕВІ НАВЧАННЯ

Литва викликає резервістів національних збройних сил на трьохтижневі навчання. Напередодні такі збори були оголошені у Драгунському батальйоні імені Великого князя Бутигейда,

Про це 14 липня ц.р. повідомив Український мілітарний портал, посилаючись на пресслужбу підрозділу.

Частина входить до складу 2-ї моторизованої піхотної бригади «Жемайтія» (литовською – Motorizuotoji pėstininkų brigada «Žemaitija»).

Спочатку резервісти пройшли обов’язковий медичний огляд, по прибуттю у частину в них провели огляд особистих речей на предмет наявності заборонених предметів.

Загалом на збори призвано 250 резервістів, що проходили строкову службу у різний період існування підрозділу з 1992 по 2008 роки.

У 2008 році міністр національної оборони Литви підписав закон про скасування призову на строкову військову службу та замінив її на обов’язкову військову підготовку чоловіків у віці від 18 до 24 років терміном на 7 тижнів.

Резервісти литовської армії

Про те через російську агресію проти України у 2014-у році та окупації Кримського півострова Литва повернулась до обов’язкового призову. Термін служби в країні складає близько 9 місяців.

З відновленням незалежності Литви у 1990 році розпочалось відновлення і її збройних сил.

Так 19 липня 1992 року в Немірсеті (Палангат) було створено Драгунський батальйон, що згодом змінив місце дислокації на теперішнє в Клайпеді.

У 2016-у році батальйон увійшов до складу 2-ї моторизованої піхотної бригади, яка зараз перебуває у процесі розгортання.

 

 

 

 

 

 

 

Поделиться публикацией