ЛИТВА ВИДІЛИТЬ 10 МЛН ЄВРО НА ЗАКУПІВЛЮ УКРАЇНСЬКИХ РАКЕТ

Литва виділяє 10 млн євро на закупівлю українських ракет «Паляниця» — країна має намір виділити кошти на виробництво української далекобійної зброї. Про це повідомив міністр оборони Литви Лауринас Кашчюнас під час засідання Контактної групи з питань оборони України (UDCG) на базі «Рамштайн»

«Не секрет, що тієї військової підтримки, яку ми надаємо, недостатньо, щоб захистити Україну, яку знищує Росія, і досягти її перемоги. Якщо ми не можемо дати достатньо зброї, то ми повинні зняти всі обмеження на передачу західної зброї Україні або інвестувати в українську далекобійну зброю», – сказав міністр.

Серед варіантів на які Литва може виділити гроші зазначено безпілотний літальний апарат українського виробництва «Паляниця». Також розглядається варіант балістичного ракетного комплексу.

Під час зустрічі міністр закликав союзників приєднатися до коаліції для підвищення цієї спроможності України. За його словами, виділення коштів на виробництво безпілотників великої дальності чи ракет, дає можливість Україні самостійно вирішувати, де і які цілі противника знищувати.

Також міністр повідомив що кінця вересня Литва передасть Україні раніше оголошений пакет допомоги. В нього входять бронетранспортери М113, системи протиповітряної оборони малої дальності, системи боротьби з безпілотниками, всюдиходи та запчастини до них, матеріально-технічні засоби, озброєння та комп’ютери.

Поделиться публикацией