ЛЕНД-ЛІЗ ТА МОЖЛИВІСТЬ ПРИСКОРЕННЯ ПОСТАВОК ЗБРОЇ ДЛЯ УКРАЇНИ ЗА СПРОЩЕНИМИ ПРОЦЕДУРАМИ

Комітет з регламенту Конгресу США розпочав розгляд законопроекту, який дозволить Вашингтону надавати Києву зброю та боєприпаси за прискореною процедурою та минаючи більшу частину бюрократичних перепон, повідомив “Голос Америки”.

Конгресмен-республіканець Ден Мюзер в інтерв’ю «Голосу Америки» повідомив, що законопроект можуть винести на голосування до зали засідань вже цього тижня.

«Я, природно, голосуватиму за. Упевнений, що мої колеги республіканці та, сподіваюся, демократи, надійдуть також», — заявив законодавець.

Раніше Сенат уже схвалив надання Україні зброї за договорами ленд-лізу. Україна зможе розплатитися за поставлені озброєння не одразу, а згодом.

Дзеркальний проект закону, як цього вимагають правила Конгресу США, було представлено у нижній палаті на початку квітня, але повною мірою взятися за його розгляд до весняних канікул американські законодавці не встигли.

Як повідомлялося раніше, Пентагон шукає нові можливості для промисловості США, щоб прискорити виробництво та наростити потужності для виробництва ефективної зброї, яка потребує мінімальної підготовки та може бути швидко експортовано до України. У деталізованому запиті міністерства оборони Сполучених Штатів йдеться про широкий спектр озброєння. Зокрема, йдеться про військову техніку для протиповітряної, протитанкової, протипіхотної, берегової оборони, а також засобами зв’язку, такими як радіо або супутниковий інтернет.

Повідомлялося також, що більшість партії з 90 гаубиць вже прибула в Україну.

Поделиться публикацией