ЛЕНД-ЛІЗ – СЕРЙОЗНИЙ ПРОРИВ НА ВІЙСЬКОВО-ДИПЛОМАТИЧНОМУ ФРОНТІ — С. КРИВОНОС

Програма ленд-лізу – це серйозний прорив на військово-дипломатичному фронті сумісної діяльності України та США. Я вдячний американським колегам та українським дипломатам, які змогли це реалізувати.

Про це заявив перший заступник командувача Сил спеціальних операцій ЗС України у 2016-2019 роках, заступник секретаря РНБО в 2019 – 2020 роках генерал-майор  Сергій Кривонос в рамках програми «Фронт Бадрака» на Апостроф TV.

«Навіть коли ворог почав відводити свої війська від Києва, дуже часто нам не було чим його вражати. Чим більше в Україні буде якісної зброї, тим менше росіян повернеться в росію. Як продемонстрував досвід цієї війни, чим більше ми їх вб’єм, тим спокійніше будуть жити наші діти та онуки», — підсумував він.

Довідково: Ленд-ліз — програма ленд-лізу (від англ. lend — «позичати» і lease — «здавати в оренду, внайми») була системою, за якою Сполучені Штати Америки, частково на безоплатній основі, передавали своїм союзникам у Другій світовій війні боєприпаси, техніку, продовольство і стратегічну сировину, включаючи нафтопродукти.

Нагадаємо,  Сенат США ввечері 6 квітня ухвалив закон, щоб відродити програму часів Другої світової війни, яка дозволить Джо Байдену більш ефективно відправляти зброю та іншу допомогу Україні в умовах війни з росією.

 

Поделиться публикацией