ЛЕГКОБРОНЬОВАНИЙ «ТРИТОН-01» ДОПУСТИЛИ ДО ПІДКОНТРОЛЬНОЇ ЕКСПЛУАТАЦІЇ В ЗСУ

Бронеавтомобіль Тритон виробництва ПАТ «Завод «Кузня на Рибальському» нещодавно допустили до підконтрольної експлуатації в ЗС України, повідомляє Військовий навігатор України.

Як зазначив куратор проекту від виробника,  під час визначальних відомчих випробувань виникло питання, до якої категорії колісної бронетехніки віднести «Тритон» — до бронеавтомобілів чи до бронетранспортерів.

«Оскільки ходова «Тритона» має взаємозамінні з БТР-70, БТР-80, БТР-3, БТР-4 компоненти, а його носійний кузов по суті є втіленням ідеології, яку застосовують під час виробництва бронетранспортерів, наш зразок вирішили тестувати за критеріями, визначеними саме для них», — пояснив представник заводу. Він зауважив, що зробити елементи підвіски взаємозамінними з бронетранспортерами було  бажання замовника.

Як зазначає Військовий навігатор України, спочатку проект передбачав розробку плавучої бронеплатформи (з максимальною швидкістю на плаву — до 10 км/год.). Зараз  інженери «Кузні на Рибальському» працюють над підвищенням плавучості й вносять в конструкцію необхідні зміни. До речі, до підконтрольної експлуатації у військах допущено базову модель «Тритон-01», тобто неплавучий зразок.

Уперше демонстраційний зразок легкоброньованої платформи «Тритон», вироблений на ПАТ «Завод «Кузня на Рибальському», презентували широкому загалу ще наприкінці 2015 року на Міжнародній спеціалізованій виставці «Зброя та безпека». Торік «Тритон-01» пройшов визначальні відомчі випробування, а нещодавно його допустили до підконтрольної експлуатації в ЗС України.

ИА «ОПК»

Поделиться публикацией