КУРТ ВОЛКЕР РОЗПОПОВІВ, ЯКІ КРАЇНИ СПРАВДІ БАЖАЮТЬ ПОРАЗКИ РФ, А ЯКІ ХОТІЛТИ Б ЗБЕРЕГТИ РЕЖИМ ПУТІНА

Колишній спецпредставник Держдепартаменту США з питань України, почесний співробітник Центру аналізу європейської політики Курт Волкер в інтерв’ю Ukraine’s Technologies and Strategies, відповідаючи на запитання “Якого завершення війни РФ проти України бажає Захід?”, відповів наступне:

“Це залежить від того, про яку країну йдеться. Бачення США, Великої Британії, Польщі, країн Балтії полягає в тому, що Росія має зазнати поразки. Скільки б довго не перебував при владі Путін і командував військовими, він буде продовжувати атакувати. Це нікого не задовольняє.

Що стосується інших країн, до яких, можливо, належать Франція та Німеччина, то вони перебувають у категорії тих, хто, ймовірно, радітиме досягненню домовленості про припинення вогню. І вони будуть задоволені продовженням перебування Путіна при владі і намагатимуться повернутися до нормальних відносин з Росією.

На мою думку, згадана мною перша група країн розуміє, що не може бути нормальних відносин допоки Путіни залишатиметься при владі, бо Росія продовжуватиме війну.

Я не вірю, що існує будь-яка можливість вести переговори з Путіним. На мою думку, він бачить свою особисту спадщину у захоплені більшої частини якщо не всю Україну. Тому, який сенс вести з ним переговори.

Путіна треба зупинити військовим способом”.

Поделиться публикацией