КРЕМЛЬ СПРОСТОВУЄ ІНФОРМАЦІЄЮ ПРО ПІДГОТОВКУ МАСШТАБНОГО ВТОРГНЕННЯ РФ В УКРАЇНУ

Повідомлення про військове вторгнення РФ, яке нібито готується, на Україну може служити ширмою для агресивних устремлінь Києва щодо силового вирішення проблеми Донбасу, заявив агентству ІНТЕРФАКС прес-секретар президента РФ Дмитро Пєсков 22 листопада.

 

Коментуючи чисельні публікації у західних та українських ЗМІ про підготовку Росією військової операції щодо вторгнення на територію України, Пєсков назвав це «цілеспрямованою інформаційною кампанією».

 

Між іншим, США впевнені в надійності даних, згідно з якими Росія готується до нападу на Україну, повідомило 22 листопада Bloomberg.

У наданій Сполученими Штатами інформації викладено сценарій, за яким російські війська можуть перетнути кордон України з боку Криму, на ділянці спільного кордону та через територію Білорусію. В операції може бути задіяно приблизно 100 тактичних груп, тобто близько 100 тисяч солдатів. У матеріалах можливе вторгнення описується як операція на пересіченій місцевості в холодну пору року, яка охоплюватиме велику територію і буде розрахована на тривалий час.

За інформацією двох джерел, приблизно половина тактичних груп вже перебуває на позиціях, і у разі вторгнення їм надаватиметься підтримка з повітря.

Ці два джерела також стверджують, що Москва оголосила мобілізацію десятків тисяч резервістів у безпрецедентному для пострадянських часів масштабі. За словами співрозмовників, роль резервістів у разі конфлікту полягатиме у тому, щоб захищати територію на пізніших етапах операції, тобто вже після того, як тактичні батальйони зроблять прорив. Варто зазначити, що Росія публічно не оголошувала про мобілізацію резервістів.

Поделиться публикацией