КРАЇНИ НАТО ВИРІШИЛИ СПІЛЬНО РОЗРОБЛЯТИ МОРСЬКІ БЕЗПІЛОТНИКИ

Міністри оборони 13 країн НАТО підписали 3 жовтня в Брюсселі угоду про об’єднання ресурсів для розробки і впровадження морських безпілотних систем, повідомила прес-служба альянсу.

 

У проекті братимуть участь США, Великобританія, Туреччина, Німеччина, Італія, Бельгія, Данія, Греція, Нідерланди, Норвегія, Польща, Португалія, Іспанія.

 

Згідно з повідомленням, розробка морських безпілотників буде вестися для виконання ними завдань по «виявлення і знешкодження мін, відстеження підводних човнів», контролю за обстановкою на морі.

 

«Країни НАТО зробили висновки з досвіду впровадження безпілотних літальних апаратів в повітряному просторі. Це краще підготувало нас до вирішення аналогічних завдань, які можуть виникнути в морській сфері», — йдеться в повідомленні.

 

У посланні Федеральним зборам 1 березня президент РФ Володимир Путін, зокрема, заявив, що в Росії розроблені безпілотні підводні апарати, здатні рухатися на дуже великій глибині і на міжконтинентальну дальність зі швидкістю, кратно перевищує швидкість підводних човнів, найсучасніших торпед і всіх видів підводних кораблів, навіть найбільш швидкісних. За словами Путіна, такі безпілотники можуть бути оснащені як звичайними, так і ядерними боєприпасами, що дозволить їм вражати широкий спектр цілей, в тому числі авіаносні угруповання, берегові укріплення і інфраструктуру.

Поделиться публикацией