КОСМІЧНА ГАЛУЗЬ В 2019 РОЦІ ЗНОВУ ЗАЛИШИЛАСЯ БЕЗ ФІНАНСУВАННЯ

Керівництво Державного космічного агентства України — це окрема біда, яка, найімовірніше, таки поховає українську космічну науку. На жаль, у нас на сьогоднішній день фінансування космічної галузі становить менше одного відсотка від запланованого бюджету.

Про це в інтерв’ю для DT.UA сказав Валерій Корепанов 25 березня ц.р., доктор технічних наук, заступник директора Львівського центру Інституту космічних досліджень.

За його словами, в минулому році для ДКАУ виділили якісь гроші, але нікому нічого не дали, крім зарплати, а значну частину, кілька десятків мільйонів, повернули в бюджет.

«Досліджень без грошей не буває. Це просто безпорадність керівництва ДКАУ і небажання підтримувати науку, — зазначив учений. — Якщо не вжити відповідних заходів, то настане кінець нашому науковому космосу, а незабаром відімре і ракетобудування, — не може техніка бути конкурентною без наукової підтримки… Програма космічних досліджень — це найважливіший документ, який повинен бути керівництвом до дії».

Заступник директора ЛЦ ІКД підкреслив, що Космічне агентство представило на затвердження до Верховної Ради свій варіант бюджету на 2019 рік, в якому наукових досліджень немає взагалі, досі програма не прийнята, і космічна галузь залишилася знову без фінансування.

Поделиться публикацией